CDM: Abazović sutra predstavlja novu Vladu Crne Gore

Screenshot/DW

Danas je napravljeno nekoliko značajnih koraka za formiranje 43. Vlade Crne Gore. Mandatar najavio press konferenciju

SNP je podržao prijedlog da SDP uđe u Vladu

“SNP je dvotrećinskom većinom izgalasala da SNP participira u budućoj manjinskoj vladi. Sjednica je prošla u korektnoj atmosferi. Svi smo na istom fonu da se sačuva jedinstvo partije čime smo pokazali jedan demokratski kapacitet“, reko je član predsjedništva ove stranke Darko Stojanivić, nakon sjednice Glavnog odbora koja je održana u 16 sati.

On je dodao da je bilo razgovora o podjeli resora, ali da će sva kadrovska rješenja predložiti mandatar.

“SNP će predložiti ono najbolje i najozbiljnije što ima, ko će dati ogroman napor za napredak. SNP je dala mandat rukovodstvu partije da razgovara u sastavu Vlade. A mi smo danas dali saglasnost da SDP bude u Vladi”, ističe Stojanović.

Kada, kaže, mandatar predstavi sastav vlade to će da bude konačno a, oni će navodi do tada gledati šta je najbolje.

Abazović najavio press konferenciju

Mandatar za sastav 43. Vlade Crne Gore Dritan Abazović obratiće se javnosti sutra, saopšteno je iz Vlade. Press konferencija će početi u 11h.

CDM prenosi da će Abazović sutra predstaviti sastav vlade.

Dvadeset ministarstava i četiri potpredjednika

Nova 43. Vlada Crne Gore će biti formirana i imaće 20 ministarstava uz četiri potpredsjednika, saopštio je na Tviteru poslanik i potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Miloš Konatar.

Imaće 4 potpredsjednika, koji će biti i resorni ministri nekog od 20 ministarstava koliko će imati nova Vlada. 43. Vladu će činiti partije nacionalnih manjina u Crnoj Gori, SNP, SDP i naravno GP URA. Može Crna Gora – naveo je Konatar.

On je poručio da Crna Gora izlazi iz političke krize te da je vrijeme da zakoračimo putem pomirenja u susret evropskoj budućnosti.

Pregovori su trajali možda i duže nego što su trebali, ali najvažnije da Crna Gora dobija novu evropsku 43. Vladu. Čeka nas dosta posla. Uspjećemo – napisao je na Tviteru šef poslaničkog kluba “Crno na bijelo”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *