Elfić-Zukorlić : Moji najteži dani, ne čitam komentare

Foto: Screenshot- Instragram/E.E.Zukorlić

Elma Elfić Zukorlić potvrdila je da još uvijek nije vidjela rezultate labaratorijskih nalaza o kojima je u javnosti govorio Usame Zukorlić. U intervjuu za portal Radiosarajevo.ba otkriva da je Usame Zukorlić donio odluku da se obdukcija ne izvrši odmah nakon smrti rah. Muamera Zukorlića

” Odmah nakon konferencije moj sin je tražio da pogledamo analize, ali smo, nažalost, odbijeni, nakon više sati čekanja i neodgovaranja na pozive i poruke, dato nam je obrazloženje da su predati tužilaštvu”, izjavila je Elfić-Zukorlić za Radiosarejevo.ba.

Ona je kazala da ima nezvanične informacije gdje su vršene analize i u kojoj zemlji, ali ne bi da ih iznosi “jer postoji mogućnost da možda i nisu tačne”.

“Mogu vam samo reći da, ako je informacija koju imam tačna, ja bih zasigurno birala drugu zemlju za analizu uzoraka, ali ne bih zaobišla ni domaće laboratorije”, kazala je.

Foto:Instragram/E.E.Zukorlić

U intervjuu Elma Elfić-Zukorlić je otkrila zašto nije izvršena obdukcija rahmetli muftijom Zukorlićem nakon njegove smrti, i prvi put obelodanila da je takvu odluku donio Usame Zukorlić.

“U prvi mah su svi bili zbunjeni, i svi su željeli da što prije bude odveden u selo kod njegovih roditelja, dok se cijela porodica ne okupi, jer su mu jedan od braće i dvoje djece bili van zemlje i grada.

Nakon toga su prijatelji i rođaci pisali Usami da bi se trebala uraditi obdukcija, na čemu im se on zahvaljuje i saopštava da je porodica odlučila da, zbog bolesti srca koju je imao, neće raditi obdukciju, što je i iznio na gostovanju na TV Pink-u. U tom trenutku sam smatrala odluku ispravnom, iako nisam učestvovala u razgovorima i donešenju odluka,” izjavila je Elfić-Zukorlić.

Ona je kazala da je njen zahtjev za ekshumaciju “logičan slijed događaja kada postoji osnovana sumnja, ako se ti rezultati mogu uzeti relevantnim, da je otrovan”.

“Meni je drago da je Tužilaštvo odmah reagovalo i zakazalo ekshumaciju i obdukciju. Međutim ona je sada odložena zbog uključivanja stranih stručnjaka na zahtjev prve porodice i sada čekamo novi termin,” rekala je.

Foto:Instragram/E.E.Zukorlić

Ukoliko se sumnje potvrde očekuje da će krivci biti pronađeni i izvedeni pred sud.

“Prvo treba sačekati da vidimo rezultate. Ukoliko rezultati pokažu da je bilo trovanje mislim da ni jedan član porodice neće naći svoj mir dok ne sazna koje naudio našem Muftiji, i zasigurno svi zajedno ili pojedinačno ćemo se boriti da dođemo do istine bez obzira koliko će to vremena iziskivati”

Upitana – Koliko su nju osobno i porodicu pogodile različite spekulacije u javnosti i na društvenim mrežama u vezi s ovim događajima?, Elfić-Zukorlić je kazala da je od Muftije naučila da ne čita komentare po društvenim mrežama.

“Što ne znači da do mene ne dopiru informacije posebno o zlim jezicima. On je čitanje komentara na društvenim mrežama uspoređivao sa stavljanjem glave u kontejner za smeće. Rekao bi: “Ne očekuj da miriše, već da zaudara.”

Potencirao je da mi ta javnost nikako ne smije kreirati život i natjerati da posustanem u svojim zadatim ciljevima. Tako živim i danas. Iako to mnogima nije jasno kako uspijevam s obzirom na tradicionalnu sredinu u kojoj živim, gdje ženama nije dopušteno da previše dominiraju. Tada vas ne štite, već naprotiv pokušavaju da vam naškode,” kazala je Elma Elfić Zukorlić u opširnom razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *