Čečeni i Rusi u Ukrajini kradu nevjerovatne stvari

Nevjerojatno je što sve ruska vojska, a pogotovo Čečeni kojima zapovijeda ljubitelj Prada čizama – Ramzan Kadirov, kradu u Ukrajini i odvlače svojim kućama koje su udaljeno i do 2000 kilometara.

Ukrajinski mediji tako izvještavaju kako su s izložbenog prostora Agrotek-Investa, službenog zastupnika “John Deere” i “Väderstad” poljoprivredne mehanizacije, u ukrajinskom gradu Melitopolju ukradena tri nova JD kombajna s760, traktor i pet Väderstad Tempo sijačica kao i 20 tona brendiranog maziva u vrijednosti 1,5 milijuna eura.

Zahvaljujući GPS lokatorima, oštećena tvrtka uspjela je otkriti da se skupocjena poljoprivredna mehanizacija trenutno nalazi u Čečeniji, u selu Zakan-Yurt u blizini Groznog, koje je od Melitopolja udaljeno više od tisuću kilometara.
Teška poljoprivredna oprema je odvučena na ogromnu farmu specijaliziranu za uzgoj žitarica koja se nalazi u rodnom selu čečenskog političara Muslima Hučijeva i njegova brata Tamerlana Hučijeva koji je na čelu tog okruga. Vrijednost ukradene opreme procijenjena je na 1,5 milijun eura.

Dosad je objavljeno niz snimaka o pljačkama u Ukrajini 

Krade se sve od žlica do kombajna, a nadzorna kamera poslovnice za dostavu paketa u Maziru, gradu u Bjelorusiji gdje je ruska vojska bila na odmoru, snimila je vojnike kako kući u Rusiju šalju tone paketa. Tu je bilo televizora, mobitela, klima uređaja, skutera, automobilskih dijelova te razne druge vrijedne tehnike i alata. Radilo se o ruskim trupama koje su se kratko povukleu Mazir, a ratovale su u okolici Kijeva.

Zahvaljujući tehnologiji, kao i s ovim kombajnima, mnogi svoje ukradene stvari lociraju u Rusiji.

Ukrajinac Vitalij Semenets uspio je tako pratiti pokrete ruskih vojnika na istok zemlje putem para bežičnih slušalica koje su opljačkane iz njegove kuće u blizini Kijeva. Apple AirPods imaju mogućnost korištenja opcije “Find my“, a zahvaljujući njoj, Ukrajinac je pratio kretanje ukradenih slušalica putem bluetooth tehnologije. Slušalice koje inače koštaju nešto više od 200 eura, ukradene su u kijevskom predgrađu, gradu Hostomelu. Vlasnik ih je pratio kako putuju od Ukrajine, preko Bjelorusije do Belgoroda u Rusiji gdje se Putinova vojska pripremala za napad na Donbas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *