Izetbegović: Srbija se naoružava, moramo ojačati snagu patriota

printsceen/n1

Evropa se danas suočila sa destruktivnim silama sa kojima se BiH suočava već duži vremenski period, kazao je lider SDA Bakir Izetbegović, obraćajući se prosutnima na iftaru u Cazinu. Izetbegović je kazao da se Srbija naoružava i da mora ojačati snaga patriotskog bloka u BiH.

“U budućnosti slijedi dramatičan sukob Rusije i Zapada. Srbija se naoružava. BiH stoji na jednoj nozi i mora doći do promjena. Moramo ojačati naše Oružane snage i ojačati snagu našeg naroda, patriotskog bloka”, rekao je Izetbegović.

On je kazao da postoje četiri vrste stranaka u BiH, one koje otvoreno rade protiv BiH, one koje to suptilno rade, te one koje su patriotske, ali bježe od odgovornosti.

“Četvrta grupa stranaka su patriotske, ali koje ne bježe od odgovornosti. Samo jedna ima snagu. Samo SDA može organizovati, uvezati, ostvariti jedinstvo, biti hladna u ovome što slijedi”, poručio je Izetbegović.

Kao glavni problem sa kojim se Bosna i Hercegovina suočava, Izetbegović je izdvojio odlazak mladih ljudi.

“Danas u BiH živi jedna četvrtina manje stanovnika nego prije rata. Mladih ljudi ima još manje. To je problem sa kojim se naročito moramo baviti”, izjavio je Izetbegović.

Izetbegović je poručio da je SDA liderska stranka, što potvrđuju i izborni rezultati, te da je ona jedina sposobna da se nosi sa problemima sa kojima se država suočava.

“Mi smo najjača politička stranka koja je svaki problem u posljednjih 30 godina riješila”, kazao je Izetbegović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *