Ibrahimović: Potpuno sam relaksiran, poštujem Ustav

Printsceen/E.Ibrahimović/Skupština CG

“Trebalo je svi, pa i oni koji sada pozivaju na krivičnu odgovornost, da se zapitaju kako je građanima u ovih par mjeseci blokade Skupštine i svih procesa koji direktno utiču na njihov život,” rekao je lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović upitan da li smatra da 46 poslanika koji su sazvali sjednicu Skupštine mogu snositi krivičnu odgovornost

Prema riječima Ibrahimovića, građani će suditi ko je kriv zbog blokade Skupštine i države.

“Kada pričamo o krivičnoj odgovornosti, mislim da je i pravnim laicima jasno da ako ste uradili nešto što je neustavno, onda treba da odgovarate, ali ako je ono što radite ustavno, to ne može biti nezakonito, tako da smo potpuno relaksirani”, naveo je on.

Ibrahimović vjeruje da svi treba da se ponašaju odgovorno prije svega prema građanima koji, kako je istakao, najviše osjećaju zaključavanje parlamenta.

On je rekao da se svi moraju držati Ustava.

Moramo omogućiti poslanicima da rade prema svojoj savjesti, bez ikakvog vida pritiska – dodao je Ibrahimović.

On je, odgovarajući na pitanje kako komentariše kritike da buduća vlada služi samo za raspodjelu funkcija i da bi se „namirile“ potrebe partija, kazao da zna da je većina građana srećna što će Crna Gora dobiti proevropsku i odgovornu vladu, koja neće biti politikantska i koja će se hrabro suočiti sa izazovima.

On je rekao da je iz više razloga važno da Crna Gora 28. aprila dobije novu vladu, prije svega, kako je rekao, da bi državu napokon vratili na put na kojem je bila do dolaska odlazeće izvršne vlasti.

Printsceen/E.Ibrahimović/Skupština CG

Moramo što hitnije da se vratimo na evropski put, put evropske, antifašističke Crne Gore. Moramo da krenemo putem evropskih integracija i obezbijedimo ekonomsku i fiskalnu konsolidaciju – istakao je Ibrahimović.

Prema riječima Ibrahimovića, zbog agresije Rusije na Ukrajinu, ekonomska i bezbjednosna situacija na međunarodnom planu su se skoro iz temelja promijenile.

Važno je zato da sa našim međunarodnim partnerima promptno reagujemo na sva dešavanja koja su izazvana uticajem agresije Rusije na Ukrajinu – naveo je Ibrahimović.
On je, odgovarajući na pitanje koji su najveći izazovi buduće izvršne vlasti, ocijenio da je odlazeća izvršna vlast ostavila dosta izazova.

– Prije svega, moramo što prije zaustaviti razaranje našeg građanskog, multietničkog, evropskog društva, konsolidovati ekonomiju. Moramo snažno krenuti putem evropskih integracija – naveo je Ibrahimović.

Antena M/TT tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *