Iftari u Prijepolju : Fetahović dobio zadatak da očisti stranku

Minulog vikenda u Prijepolju je održan iftar na kojem su prisustvovali čelnici Stranke pravde i pomirenja (SPP). Tom prilikom neformalno je predstavljeno novo rukovodstvo ove stranke u gradu na Limu, piše PP medija. Druga supruga rah. Muamera Zukorlića bila je gost, u isto vrijeme, na iftaru koji je za nju u Prijepolju priredio bivši narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir

foto: sandžakpress

Lider stranke Usame Zukorlić, “zbog ranije ugovorenih obaveza” bio je sprečen da prisustvuje iftaru.  Umjesto njega iftaru su prisustvovali brat rah. Mueamera Zukorlića, Muhamed i funkcioner ove stranke Jonuz Džanković.

Navodi se da su iftaru prisustvovali predstavnici dijaspore iz  Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, kao i simpatizeri stranke iz Prijepolja i Brodareva, predvođeni Remzijom Fetahovićem koji su pokrenuli smenu aktuelnog rukovodstva SPP u Prijepolju.

Prema pisanju PP medija bivšeg narodnog poslanika i visokog funkcionera SPP u Prijepolju će nasijediti Remzija Fetahović koje očekuje zadatak “da stranku očisti od kadrova opterećenih aferama, lojalnih predhodnom rukovodstvu.”

Druga supruga rah. Muamera Zukorlića bila je gost, u isto vrijeme, na iftaru koji je za nju u Prijepolju priredio bivši narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir.
“Iftar sa dragim musafirima”, napisao je Tandir uz zajedničku fotografiju sa Elmom Elfić Zukorlić snimljenom u njegovom porodičnom domu u Prijeplju kojom se pohvalio na svom Facebook profilu.

Za mnoge ova dva događaja su znak da u SPP postoji duboka podjela između kadrova koji podržavaju Usamu Zukorlića i kadrova Elme Elfić Zukorlić.

Osim Tandira, aktuelnom rukovodstvu, protive se bivši državni sekretar Edin Zećirović i bivši visoki funkcioner SPP Admir Muratović. 

TT tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *