Značajna godišnjica Sarajeva i Istanbula, gost i Zukorlić

Foto: Sana

“Veze naših gradova su historijske i neraskidive”, kazala je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić povodom obilježavanja 25 godina od uspostavljanja pobratimskih odnosa između Sarajeva i Istanbula. U čast ove značajne godišnjice, glavni grad Bosne i Hercegovine posjetio je gradonačelnik Istanbula, Ekrem Imamoglu.

“Veze naših gradova su historijske i neraskidive. Mi smo ti koji trebamo njegovati tradiciju i sarađivati na konkretnim projektima koji će te veze dodatno učvrstiti,” poručila je gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić.

Naglasila je kako u gradonačelniku Istanbula, Sarajevo ima istinskog prijatelja i podršku.

Sarajevo je domaćin prvog sastanka Mreže balkanskih gradova B40, kojom presjedava gradonačelnik Istanbula. Naglašeno je kako su pobratimski odnosi osnaženi uvezivanjem Istanbula i Sarajeva unutar Mreže.

Foto: Sana

Poseban gost na iftaru bio je predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić sa delegacijom. Predsjednik SPP-a imao je tom prilikom značajne susrete sa brojnim diplomatama, predstavnicima akademskog, političkog i kulturnog života, javlja agencija SANA iz Novog Pazara.

TT tim/Agencije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *