Lopovi ostali bez plijena: Dok je vlasnica zvala policiju, ovce same iskočile iz džipa

Screenshot

Mještani sela smatraju da bi uzrok ovih nesvakidašnjih krađi ovaca i jagnjadi mogla biti nikad veća otkupna cijena mesa, pa je moguće da su na taj način odlučili da zarade “hleba bez motike”.

Manje od nedjelju dana od kada su nepoznati počinioci ukrali jagnjad baki Stojki u selu Srezojevci kod Gornjeg Milanovca, u istom selu dogodio se novi pokušaj krađe. Lopovi su upali na imanje Zorice Vuković koja živi sama, ali ih je ona primjetila, a potom i prijavila policiji.

“Došli su džipom bez tablica usred bijela dana, zatekla sam ih u momentu kad su već bili natovarili ovce i jagnjad na prikolicu. Krenula sam da vičem i dozivam u pomoć, ali sve je bilo uzalud. Međutim, jedna od ovaca je od straha uspjela da probije vrata na prikolici i životinje su iskočile, pa su lopovi ipak otišli bez plijena ovaj put iz našeg sela”, rekla je Zorica za RINU.
Iako izuzetno uplašena, ova domaćica se ipak pribrala i pokušaj krađe u Srezojevcima odmah prijavila nadlježnim organima.

“Policija je došla, ja sam dala iskaz da ih je bilo četvorica, u džipu bez registarskih oznaka, i takođe da su natovarili petoro jagnjadi, dvije ovce, devet je u štali ostalo. Ovo nije prvi slučaj da dolaze baš na moja vrata i pljačkaju. Prije četiri godine pokušali su da ukradu traktor. Sada sam prinuđena da držim sve pod ključem”, dodaje Zorica.

Za vinovnicima dve krađe u selu Srezojevci policija i dalje traga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *