Pružili smo otpor fašizaciji društva, poručeno na skupu BS u Pljevljima

 

Foto:RTR

“Turbulentna dešavanja u Crnoj Gori koja su se desila nakon parlamentarnih izbora 2020. godine nisu zaobišla ni nas, to vi Pljevljaci najbolje znate”, rekao je potpredsjednik Bošnjačke stranke (BS) Jasmin Ćorović na izbornoj Opštinskog odbora stranke u Pljevljima.

“Odoljeli smo svim tim izazovima, podnijeli smo etničko čišćenje bošnjaka iz državnih institucija, smjenu svih kadrova Bošnjačke stranke, ratne provokacije, grafite, parole, prijetnje. Žustro smo se borili na svim poljima i pružali otpor fašizaciji i klerikalizaciji društva. Predhodna vlast je bila krajnje revanšistička, populistička i neblagonaklona prema manjinama. Nismo se mirili sa tim. Na brojne nepravde odgovorili smo dostojanstveno”, kazao je Ćorović.

Šefica kluba poslanika Bošnjačke stranke Kenana Strujić-Harbić kazala je da odbor u Pljevljima krasi jedinstvo i da je potvrda toga konstantan rast podrške politici ove stranke u ovom gradu.

“To je pokazatelj da smo ozbiljan politički subjekt kako na lokalnom, tako i na državnom nivou”, proručila je Strujić-Herbić .

Ona je istakla da je bivši predsjednik Bošnjačke stranke, rahmetli Rafet Husović davao snažnu podršku Bošnjačkom narodu u Pljevljima, a da je tim putem nastavio i aktuelni lider stranke Ervin Ibrahimović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *