Radovi u Tutinu : “Vanredna tačka” i “Velika pljačka”

Foto: TT tim/E – Bibliotečki prostor i sala SO-e

Proteklih dana u centru Tutina počeli su radovi na adaptaciji ekskluzivnog poslovnog prostora u zgradi Doma kulture. Ovaj prostor prodat je 26. decembra 2019. godine Hafizu Muriću iz Tutina koji je prema svim informacijama samo formalni kupac, pa se u Tutinu već nagađa ko bi mogao da bude pravi vlasnik.

Najčešće se pominje ime Kenana Maša Hota, koji je u vrijeme prodaje bio predsjednik opštine i biznismena i vlasnika preduzeća “Braće Dacić”. Prema tim navodima u ovoj kupovini Hot i Dacići su ortaci.

Ovaj poslovni prostor prodat je za 238.000 eura, mada je  prema tržišnim vrijednostima mogao da se proda i za preko 700.000 evra, tvrde u Tutinu.

Foto: TT tim/E – Bibliotečki prostor i sala SO-e

Ako je vrjerovati glasinama Hot i Dacići su došli u posjed ovog eksluzivnog prostora, koji je bio u vlasništvu Doma kulture (bibliotečki prostor) i SO-e ( skupštinska sala), na volšeban način, bez javnog nadmetanja – a glavnu ulogu u ovoj transakciji, pored tada aktuelnog predsjednika opštine Kenana Hota imao je tadašnji predsjednik SO-e Tutin Pajaz Jusifović.

U njihovoj organizaciji desila se “vanredna tačka” i “velika pljačka”, govori se u Tutinu.

Na istoj sjednici, u okviru iste tačke, u drugom dijelu Doma kulture prodate su prostorije Doma zdravlja (apoteka), a čitav slučaj je zataškan ekspresnim penzionisanjem i smjenom direktora Šerifa Hamzagića koji je osporavao ovu prodaju.

Foto: TT tim/E – Druga strana Doma kulture, bivše prostorije Doma zdravlja (apoteka)

U međuvremenu Pešter league Grop doo Tutin, odnosno vlasnik Mirsad Bakić, već je opremio svoj lokal koji je kupio u drugom dijelu objekta Doma kulture za “tričavih” 69.000 evra. Na ruku mu idu i trenutni radovi na Gradskom trgu, te su u tom sklopu prilazi objektu popločani i osvjetljeni. On će prema novom rješenju Gradskog trga bez problema koristiti i trotoare ispred svog lokala.

“Ko umije, njemu dvije”, rekao bi napaćeni narod.

Prema trvrdnjama naših izvora Bakić je radove izvodio koristeći el.energiju Doma kulture, pa će i te troškove platiti građani iz budžeta Opštine.

Screenshot/StvM-Arhiva- Pajaz Jusufović “Vanredna tačka”

Interesantno je da su, gotovo tri godine, ovu neobičnu transakciju u “srcu grada” upadljivo prešutjele sve partije koje imaju svoje odbornike u lokalnom parlamentu, uključujući opozicionu Stranku pravde i pomirenja (SPP) i Grupu građana koju predvodi penzionisani narodni poslanik SDA Sandžaka Bajro Gegić.

Naredna sjednica SO-e Tutin, koja je najavljena za 5. maj 2022., održat će se na nekom drugom mjestu. Opozicija koja je najavila bojkot ostaje “pod vedrim nebom”.

Izvor: TT tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *