Detalj sa čuvene fotografije nastale prije sedam godina najbolje pokazuje kakav je Benzema čovjek

Karim Benzema se trenutno smatra najboljim igračem na svijetu i glavni je kandidat da osvoji Zlatnu loptu.

Benzema duže od deset godina igra na vrhunskom nivou, ali je tek u posljednje dvije godine došao do punog izražaja.

Sjajni Francuz još od 2009. godine nosi dres Real Madrida, a dojam je da je dugo godina bio u sjeni drugih većih zvijezda iako je imao podjednako važan značaj za ekipu.

Većinu tog periodu svačionicu je dijelio s Cristianom Ronaldom koji je dok je igrao za Real Madrid uspio osvojiti četiri Zlatne lopte.

Dojam je da je u tom periodu Benzema nekako uvijek bio iza sjajnog Portugalca te da nije uspjevao da dođe u prvi plan.

Odlaskom Ronalda i padom Garetha Balea bivši napadač Lyona je ključeve Realovog napada preuzeo u svoje ruke te za kratko vrijeme postao najbolji napadač na svijetu.

Međutim, iako je stalno bio u sjeni drugih kod Benzeme nikad nije bilo ni zavisti ni ljubomore kao što je to obično slučaj u ovakvim situacijama.

Potvrđuje to i čuvena fotografija iz januara 2015. godine kada je nekoliko tadašnjih zvijezda Reala predstavilo individualne nagrade, a Benzema je stajao u pozadini.

Cristiano Ronaldo se pohvalio Zlatnom loptom, James Rodriguez da je postigao najbolji gol u 2014. godine, a Toni Kroos i Sergio Ramos izborom u idealni tim 2014. godine.

Benzema je stajao u pozadini te od srca aplaudirao kao i da je i on sam osvojio prestižne individualne nagrade. Šta se dešavalo možete pogledati ovdje.

U narednim godinama Benzema je čekao svoj trenutak i čini se da ga je dočekao. Izašao je iz sjene drugih te ga s pravom mnogi smatraju najboljim igračem svijeta u ovom trenutku. Učinak od 39 golova i 13 asistencija na 14 mečeva govori za sebe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *