Usame gostovao u “Centralnom dnevniku”, Elma odbila iz “emotivnih razloga”

Screenshot/FACE TV

Mi nemamo kristalno jasnu sliku šta je bio uzrok smrti! Ne želimo da iznošenjem sumnji napravimo štetu! Želimo postići pravdu, rekao je Usame Zukorlić gostujući u  “Centralnom dnevniku” FACE TV. Urednik Senad Hadžifejzović je otkrio da je poziv za učešće dobila i Elma Elfić Zukorlić, te da je ona učešće odbila, kako je obrazložila, “iz emotivnih razloga”

“Ekshumacija je trebala da se desi ekspresno. Dva su razloga zbog čega je odložena. Prvi jer porodica nije bila spremna da to proživi, a drugi je taj što smo tražili da se formira međunarodna ekspertiza da bi se na najbolji način ustanovio uzrok smrti mufije”, rekao je Zukorlić .

On je još jednom ponovio da “nema opstrukcija ni iz BiH ni iz Srbije”.

“Želimo da imamo povjerenja u pravosudne organe Srbije, ali želimo da se sve odradi na najbolji mogući način. Ovo je krupna stvar, nije bezazleno! Želimo da dođemo do istine i da postignemo pravdu! Uzorak koji smo testirali ima tragove otrova, odnosno teških metala! Advokat nas je savjetovao da ne iznosimo sve detalje… Neozbiljno je iznositi bilo kakve sumnje u ovom momentu,” kazao je.

“Mi nemamo kristalno jasnu sliku šta je bio uzrok smrti,” rekao je Usame Zukorlić i dodao da ne želi  da iznošenjem sumnji napravimo štetu.

Zukorlić je uglavnom ponovio već ranije iznijete informacije o labaratprijskim rezultatima te okolnostima koje su dovele do toga da su ispitivanja obavljena u inostranstvu.

“Nismo htjeli da se pomirimo sa činjenicom da nije rađen policijski uviđaj; nisu uzete izjave, nije urađeno utvrđivanje uzroka smrti, pa čak ni obdukcija”, rekao je Zukorlić.

“Sve se desilo kako se desilo… Samo nas nekoliko je uspjelo biti pribrano u tim momentima, pa smo uzeli uzroke rahmetli muftije i testirali ih. Naš narod je masovno sumnjao u uzrok smrti muftije; prozivali su me što nije rađena obdukcija.Bilo bi neozbiljno da se tek tako pomirimo sa činjenicom da nisu utvrđene okolnosti pod kojima je umro rahmetli muftija. Ekshumacija je trebala da se desi ekspresno”, rekao je Usame Zukorlić gostujući u “Centralnom dnevniku” kod Senada Hadžifejzovića.

Tokom razgovora Hadžifejzović je otkrio da je poziv za učešće dobila i druga supruga rahmetli Muamera Zukorlića, Elma Elfić Zukorlić.

“Naša producentkinja je bila u kontaktu sa gospoođom Elfić-Zukorlić. Nakon dugog razmišljanja ipak se izvinila i kazala da ne može zbog emotivnog stanja učestvovati u emisiji”, saopštio je Hadžifejzović.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *