Pravi trenutak da učvrsti poziciju, procijenio Usame Zukorlić

Screnshot/TV IGMAN- Usame Zukorlić

Žestok obračun bivših visokih funkcionera Stranke pravde i pomirenja, sa novim rukovodstvom koje predvodi Usame Zukorlić, počeo je juče i danas na društvenim mrežama. Bivši narodni poslanik Samir Tandir iz Prijepolja i državni sekretar Edin Zećirović iz Novog Pazara najavili su da će već u narodnim danima o svemu što se događa u ovoj stranci obavijestiti javnost

Predhodno je lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić raspustio opštinske odbore u Prijepolju i Novom Pazaru, te imenovao koordinatore za formiranje novih povjereništava. Zukorlić je raspustio i Žensku mrežu ogranka u Novom Pazaru i najavio izbore za organa stranke, uključujući i izbor predsjednika.

“Odlukom predsjedništva, koja je dostavljena predhodne noći u kasnim večernjim satima, više nije moguće sačuvati SPP od raskola,” poručio je Samir Tandir, bivši narodni poslanik i u dugom periodu “desna ruka” rah. Muamera Zukorlića.

On je saopštio da se radi o “čistki sjevernokorejskog tipa” .

“Ako u sopstvenim redovima ne možemo naći snage za koncenzus, kako druge možemo pozivati na pomirenje? Očigledno da se SPP udaljava od politike i stavova koje smo kreirali u predhodnom periodu i te nove zaokrete ne mogu da podržim, jer ih ne vidim kao autentičan dio muftijine politike”, poručio je Tandir.

On je podnio ostavku na sve funkcije u stranci ” a o svom daljem angažmanu obavijestit ću javnost, kad za to bude vrijeme, “napisao je Tandir u svojoj poruci.

Zvanično obrazloženje SPP je netačno i ciljano iskonstruisano, poručio je državni sekraetar i smijenjeni predsjednik odbora u Novom Pazaru Edin Zećirović.

“Obrazloženje o raspuštanju Gradskog odbora Novi Pazar koje je dato u zvaničnom saopštenju SPP-a je netačno i ciljano iskonstruisano u pokušaju da se njime zamagle stvarni razlozi i zbuni javnost”, napisao je Zećirović.

On je poručio da će u narednom periodu “izvjestiti širu javnost o okolnostima koje su prethodile donošenju ove odluke”

Nakon odluke aktuelnog vrha stranke i oglašavanja bivših funkcionera SPP očigledno da je mladi Zukorlić procujenio da je sada pravi trenutak da učvrsti svoju poziciju i krene u obračun sa frakcijom koju, prema mnogim navodima, predvodi Elma Elfić Zukorlić ( druga supriga rah. Muamera Zukorlića).

Nakon objavljivanja informacije da je na osnovu saznanja “porodične istrage” bivši lider ove stranke rah. Muamer Zukorlić najvjerovatnije “otrovan” Usame Zukorlić je samo za trenutak odložio, ali nije zaustavio očigledan raskol koji je nastao njegovim imenovanjem za lidera stranke. Ta informacija lansirala je mladog Zukorlića u medijsku orbitu, a reklo bi se: Napravio je “svoj” izbor trenutka da započne pospremanje i sebi obezbijedi mandat na čelu partije.

TT tim

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *